Om oss
Innramming
Galleri
Utstilling
    -Høst
    -Tidligere
Linker
Kontakt

 

Innramming 

 

 

 

 

 

 

 

Info

Hvert år ødelegges grafikk og papirkunst for millionbeløp på grunn av feilaktig innramming. Grunnen til dette er at det blir brukt materialer som skader kunstverket.

    

I de fleste tilfeller er dette på grunn av at man i tidligere tider (frem til 1980) ikke kjente til at syreholdig tremassekartong i kombinasjon med lys, misfarger og på sikt bryter ned kunsten. Også i dag syndes det med bruk av ikke syrefrie innramminger, og du bør derfor forsikre seg om at kunsten din blir rammet inn på en forsvarlig måte.

Et kunstverk kommer først til sin rett når det har fått en vakker innramming

  • Ved å følge opp fargen i bildet, på ramme og passepartout vil man fremheve bildet på en harmonisk måte.
  • I dag har man et stort utvalg av lister å velge imellom. Alt fra klassiske tradisjonelle til moderne og trendy
  • Passepartout vil også kunne gjøre mye med et bilde, det finnes et enormt utvalg av både farger og tykkelser på passepartout.
  • Miljøet bildet skal henge i kan også være avgjørende for valg av ramme og passepartout. Møbler, stil, tapet etc.

For at innrammingen din skal være varig og beskyttende, er det viktig at den inneholder visse komponenter og at disse er av riktig kvalitet.

Glasset skal beskytte bildet fra omgivelsene. Det kan benyttes vanlig 2mm billedglass, eller også spesialglass for visse typer innramming.

Passepartouten har den viktige funksjonen at den holder bildet vekk fra glasset. Dette er viktig for ikke å skade kunsten. Den skal være syrefri og ha en vekt på minst 1000g/m2

Hengsling av bildet er viktig. Dette er selve opphenget av bildet inni rammen. Hengslene skal være av syrefri tape, eller av Japan-papir og lim. Det er også viktig at hengslingen er syrefri.

    

Bakkartongen Skal også være syrefri og være av god kvalitet. Det anbefales en tykkelse på minimum 2,5mm. Det er også viktig at bakkartongen har god spenst slik at bildet ligger godt i rammen. Bakkartongen stiftes godt og forsegles med tape, for å forhindre at fuktighet og støv trenger seg inn.   

        

 

 

                                  

Kopiering av materiale fra oss for bruk annet sted er ikke tillatt uten avtale
Design by www.hjelpc.no © 2009 Speil Bildet